Figma plugins

I Figma har man mulighet for å legge til plugins for å effektivisere arbeidsflyten sin. Vi har flere godkjente plugins som du kan ta i bruk. Vi i Team Designsystem må godkjenne plugins før de legges til i Figma, så dersom det er noe du savner eller du finner noe som ikke dekkes av de som er listet under, ta kontakt med oss i #origo-punkt 🩵

Se en enkel guide for hvordan du legger til plugins nederst på denne siden.

Eightshapes specs

Brukes til: automatisering av side og komponentsspesifikasjoner (“specs”).

Denne pluginen automatiserer produksjon av side- og komponentspesifikasjoner (“specs”) for utvalgte komponenter, skisser og frames. Resultatet er nyttig ved handover fra designer til utvikler og for å ta en avsjekk av pågående arbeid. Pluginen setter opp en oversikt med anatomi, egenskaper og layout og mellomrom der man har tatt i bruk autolayout.

Stark

Brukes til: sjekking av alt som gjelder universell utforming.

Stark er en innholdsrik plugin med flere features for å sjekke universell utforming, blant annet fargekontraster, typografi, touch targets, simulatorer og ARIA labels - alt dette er del av den betalte versjonen som vi nå tester om det er behov for (si gjerne ifra om du ender opp med å bruke den mye i ditt arbeid).

Contrast

Brukes til: sjekke kontrast mellom elementer i en skisse.

Enkel kontrastsjekker. Denne pluginen gjør det enkelt å sjekke kontrastene mellom fargene mens du jobber. Velg et lag og pluginen vil automatisk sammenligne med fargen bak og gi deg kontraktforholdet og vise om kombinasjon er innenfor WCAG sine krav. Fungerer også på illustrasjoner.

Roast

Brukes til: sjekke om alle komponentene dine er koblet opp til designsystemet.

Usikker på om alle komponentene og fargene dine er koblet opp til stilene i designsystemet? Marker alle frames der du er usikker og kjør denne pluginen, den sjekker om alle komponentene i filen din og gir deg oversikt og enkel måte å koble dem opp igjen.

Unsplash

Brukes til: å legge til plassholder-bilder direkte i skisser.

Unsplash legger automatisk med gratisbilder fra Unsplash sitt bibliotek inn i skissene dine. Husk: bruk kun disse som placeholder og forsikre deg om at du har tatt i bruk godkjente Oslo-bilder før noe går live.

Hvordan ta i bruk plugins i Figma

Du finner alle disse pluginsene ved å trykke her i toppmenyen:

Kom i gang ved å hovre over den du ønsker og trykk “Run”.

Sånn! Da er det bare å ta i bruk pluginen!