Om komponenter

En viktig del av Punkt er komponentene, som designere og utviklere i Origo kan bruke som grunnleggende byggeklosser i sine brukergrensesnitt.

Våre komponenter blir testet etter en testprosedyre for å passe på at de er i samsvar med gjeldende regelverk om universell utforming. Skulle du finne UU-feil i våre komponenter så ta kontakt!

Vår testprosedyre for universell utforming:

Hva betyr statusene våre?

Komponentene i Punkt består av 5 ulike deler; Figma, CSS, Vue, React og dokumentasjon. Hver av disse delene har arbeid knyttet til seg som gjør at de ulike delene av en komponent kan ha ulik status på arbeidet. For eksempel kan det hende at en komponent er publisert og klar i Figma, men ikke finnes i kode og kanskje heller ikke er dokumentert ennå. Hver komponent har derfor flere statuser knyttet til seg fordelt på de ulike delene av komponenten. Ta en titt på statusoversikten på komponentsidene våre, så ser du hvordan vi ligger an per komponent.

Vi har 3 ulike statuser som går igjen uansett hvilken del av komponenten det gjelder:

🗄 Backlog
Vi har ikke påbegynt arbeidet med denne delen av komponenten. Har du begynt på den eller laget noe lignende? Ikke nøl med å dele det med oss! Les mer her om hvordan du kan få inn en ny komponent i designsystemet.
🚧 I arbeid
Vi er i gang med arbeid på denne delen av komponenten. Det betyr ikke nødvendigvis at vi jobber med den denne uken, men vi trenger å jobbe mer på den før den publiseres. Det vil variere hvor mye som står igjen før vi er i mål. Hvis du ønsker å vite mer om hva som står igjen eller når denne prioriteres, er det bare å ta kontakt med oss og spørre!
✅ Publisert
Alle deler av komponenten er helt klar. Om du tar i bruk komponenten og finner noe som ikke fungerer eller du har feedback, ta kontakt med oss!

Spør oss

Det er bare å ta kontakt med oss på #origo-punkt på Slack dersom du har spørsmål til komponentene våre eller det er noe annet du lurer på.

Det kan f.eks være at du ønsker å ta i bruk en komponent, men ikke finner den i Punkt. Eller at du har oppdaget en bug i en av våre komponenter. Eller kanskje du har designet eller utviklet en komponent i din løsning allerede, og du tenker at dette er noe som burde være del av Punkt. Vi ønsker å høre fra deg, så ikke nøl med å stikke innom oss på kontoret eller sende oss en slack-melding! 💙